Ezen a hétvégén Veszprémben a helyed! – A Veszprémi Utcazene Fesztiválon jártunk

Július, forróság, még több forróság, és közben nem kevés jó zene – nem, ez a program nem segít a testnek a meleg ellen, de roppant üdítőleg hat az elmédre. Szóval úgy döntöttünk, hogy mint már oly sok éve, úgy idén is célba vesszük a Veszprémi Utcazene Fesztivált.

Színes kavalkád mindenkinek

Ez a program egyébként az egyik kedvenc zenei fesztiválunk: egy város, ami már önmagában csodaszép, egyszerre egy óriási színes fesztivállá alakul. Neves és kevésbé ismert zenészek örömzenéje tölti meg a belváros összes utcáját, a fejünk felett lampionok sorakoznak, minden színes, az emberek pedig boldogok. Az egész fesztivált átjárja a szabadság, a természetesség. Ez nem csak egy rétegnek szól: gyerekek, tinédzserek, felnőttek és idősek is az utcákon sétálgatnak, üdítővel vagy itallal a kezükben hallgatják a jobbnál jobb zenéket.

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Food Truck Show & Veszprémi Utcazene Fesztivál

Idén a fesztiválon nem csak a zenészek, hanem az ország street food truckjai is bemutatkozhattak, hiszen a zenei fesztivál idén egy FoodTruck Show-val is kiegészült. Mi ezúttal egy rövid látogatást terveztünk, szerettünk volna enni egy jót, megnézni pár előadót. Nem volt kifejezett célunk, a fellépőket nem ismertük, ezért vaktában vágtunk neki a kalandnak.

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Az a fránya parkolás

Mire Veszprémbe értünk már elég éhesek voltunk, de a vadászat előtt még egy komoly feladattal kellett megküzdeni: a parkolással. Azt hiszem ez volt a legnehezebb feladat, de ez minden évben így van. A belvárosi parkolók tömve voltak, ott is autók álltak, ahol nem lett volna szabad. Végül pár kör után, mikor már készültünk eret vágni, hirtelen felszabadult egy hely, amit gyorsan el is foglaltunk. Hazafelé a mindenhol parkoló autók ismét megnehezítették a dolgunkat, nem volt egyszerű kiállni egy tilosban parkoló jármű miatt.

Csak menj a korgó gyomrod után!

De, túljutottunk a nehezén, leparkoltunk, végre korgó gyomrunk a truckokig vezethetett minket. Újabb nehéz feladat: választani a finom kaják között. Az ilyen döntések nekem mindig nehezen mennek, többször meggondolom magam, és még a pénztárnál is képes vagyok átvariálni a választást. Most pedig a bőség zavara állt fent. Nagyon sok streetfoodos étterem települt ki, és több is roppant vonzólag hatott. Volt a kínálatban mexikói, halas, több grillkocsi és még hosszan sorolhatnánk. Végül mi egy finom pulled pork szendót ettünk. Egyetlen hibát véltem felfedezni, mégpedig a szegényes csomagolást. Mivel csak egy vékony papírtálcát kaptunk, ezért sikerült is leennem magam az első falatnál. Nem vagyok szívbajos, gyorsan letakarítgattam, lejjebb húztam a táskám pántját, és voilá, a folt már alig látszott.

Örömzene az Óváros téren

A kaja után elkezdtünk körbejárni a színpadok között. Az elején nem voltunk igazán elragadtatva az előadóktól, de végülis elértük a nagyszínpadot, ahol éppen a Ferris & Sylvester, vagyis egy Janis Joplinra emlékeztető nő és bandája vadul pengették a húrokat. Itt le is ragadtunk, a zenekar nagyon karizmatikus volt, tele élettel, és nagyon jó, bluesos hangzással. A koncert közben kiderült, hogy nem egy rutinos bandáról van szó, az első albumukat most készítették el, de ettől függetlenül baromi profik voltak. Uralták a színpadot, látszott, hogy a zenélés számukra szórakoztató, könnyed dolog. Nem volt benne semmi görcs, az egész teret bejárta a zene szeretete.

Legyen tánc!

 A Nagyszínpados koncert után még átnéztünk a többi színpadra is. A balkáni dallamokat picit hiányoltuk a téren, nem igazán láttunk táncoló tömeget, de ez magyarázható azzal is, hogy még korán volt. 8-9 körül talán még nem változtak át a cipők táncos cipőkké. Mielőtt még hazamentünk volna, megálltunk az OTP színpadnál, ahol ismét egy jó ritmusú, kellemes koncertélményben volt részünk. Itt rajtunk kívül jó sokan megálltak, csoportok beszélgettek egymással, élvezték a koncertet. Itt már láttunk egy-két táncikáló embert is . A koncert közben éreztük, hogy a fáradtság kezd legyőzni minket, így bár lett volna még mit megnézni, végül hazaindultunk. Egy hétköznap este ez így pont jó kis kikapcsolódás volt nekünk.

Konklúziónk: jövőre is jövünk, bár nagyobb társasággal az előző évek tapasztalatai alapján sokkal jobb élmény egy ilyen esemény. A FoodTruck Show remek ötlet volt, nem maradtunk éhesek.

Mindenkinek üzenjük: menjetek Veszprémbe!

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Ajánlott bejegyzések