A hedonizmus magas foka –  a Hedon sörfőzdében jártunk

Nyár=esküvők, esküvők= lánybúcsúk és legénybúcsúk, lánybúcsúk és legénybúcsúk= BALATON. Na szóval az úgy volt, hogy épp egy lánybúcsúra mentünk, amihez tökéletesebb helyszínt nem is találhattunk volna, mint egy balatonvilágosi sörfőzdét, vagyis a HEDON-t.

Ön dönt: iszik vagy HEDON-izál

Először is: ha úgy döntesz célba veszed a Hedon sörfőzdét, készülj fel arra, hogy ide kínzás kocsival érkezni. Így két lehetőséged van: itt is alszol vagy egy biztonságos közlekedési módot választasz. A sörfőzdében ugyanis aludni is lehet, különálló hálószobák, fürdők várnak, de ami a legfontosabb: akár sörcsapot is kérhetsz az apartmanba.

Hedon sörfőzde Balatonvilágos

Kép forrása: HEDON sörfőzde Facebook oldala

Főzdetúra a HEDON-ban

Na de igen előrehaladtunk, maradjunk csak a fő profilnál, a sörnél. Leszögeznénk, még véletlenül sem vagyunk sörszakértők. Nincs otthoni zugfőzdénk, és totál laikus módon kóstoljuk a söröket. Ezért is örültünk neki, hogy részt vehettünk egy főzdetúrán, amit a sörfőző mester tartott nekünk. A túrát egy kis öltözködéssel kezdtük, a tisztaság érdekében cipővédő került mindenkire.  A korábban a boltban vásárolt sört magunkkal vihettük, így a túra eleve laza hangulatban kezdődhetett.

Szerencsére volt összehasonlítási alapunk, ugyanis korábban már jártunk egy multicég sörfőzdéjében is, így tökéletesen láthattuk a különbséget az ipari és kézműves sörfőzdék között.  A legnagyobb különbség persze a méretben van. Itt ne számíts óriási csarnokokra, kis helyen történik a minden folyamat. Viszont a sörfőzést itt sem lehet a véletlenre bízni: a söröket mértani pontossággal készítik, hogy a lehető legjobb nedűk kerülhessenek a palackokba.

HEDON sörfőzde

Kép forrása: HEDON sörfőzde Facebook oldala

Kóstoltunk, ízlett

A kis tér ellenére maga a túra nem tartott sokkal kevesebb ideig, mint a multinál tett látogatásunk. A sörfőző mester közérthetően, de részletesen vezetett végig minket a sörfőzés folyamatán, mutatta meg az egyes gépeket és alapanyagokat. Még arra is volt lehetőség, hogy belekóstoljunk a gabonákba. Miután mindent körbejártunk elértünk a legjobb részhez: megkóstoltuk a főzde söreit. Két hordóból kaptunk ízelítőt, a Charlie firpo és a Helen került a poharunkba. Míg előbbi egy testesebb, férfiasabb ízvilágot hozott, addig a Helen ahogy már a címkéje és neve is mutatta, inkább a csajos, könnyed ízt tükrözte.

Összehasonlítva a nagy cégnél tett látogatással, a Hedon sokkal családiasabb, barátságosabb főzdetúrát ígér, de ez csak emeli az élvezeti értékét a programnak.

A főzdetúra után lehetőség volt a helyi boltban további italokat is vásárolni, így csapatunk tagjai természetesen megrakott szatyrokkal tértek haza.

Ajánlott bejegyzések