Mór24 – Egy hely, ahol tényleg vendégnek éreztük magunkat

Ha végre nem akarsz kompromisszumot kötni abban, hogy mit, mivel és miből eszel, valamint azzal, hogy hol ülsz le és mennyire ért a szakmájához az, aki felszolgál akkor ….. Látogasd meg a Mór24-et Balatonfüreden.

Kompromisszumok nélkül

Az utóbbi évek (negatív) változásai mindenhová beszivárogtak, és mint minden területen, itt is csak a legprofibbak maradnak életben: hirtelen mindenki gasztroforradalmár és borszakértő lett, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel.

Én viszont, ha étterembe megyek, nagyon nem szeretek kompromisszumot kötni. Ez alól csak az a kivétel, ha van, ami fontosabb, mint maga az élmény. (Mondjuk például a társaság).

Lelketlen vendéglátás? Kösz, de azt már unjuk!

Őszintén, én már unom a papírtálcákat, a szűk és kényelmetlen ülőhelyeket, valamint azt is, ha a felszolgálónak se kedve, se humora nincs ahhoz, amit éppen csinált. Kicsit lelketlen, kicsit kiégett és frusztrált lett a vidéki vendéglátás az utóbbi években. Hiányzik a sava-borsa az, amiről a vendég – látás szól …milyen szép ez a magyar nyelv.

És itt jön a lényeg! A vendéglátásnak nem csak arról kell szólnia, hogy valaki főz helyettem. A vendéglátástól pontosan ugyanaz várható el, mint a fogorvosnál, a bankban vagy az autószerelőnél. Aki csinálja, értsen ahhoz, amit csinál, és a szolgáltatás, amiért fizetek ne bankjegy, hanem értékalapú legyen.

Mór24 Balatonfüred

Irány Füred, irány a Mór24!

Szóval már régóta szerettem volna eljutni a srácokhoz, akik Füred egy csendesebb, de frekventált helyén nyitottak egy barátságos kis helyet. Szolid a hely és a berendezés, de ez tökéletesen illeszkedik ahhoz, ami ezután jött.

A lendület már az elején megvolt, hiszen asztalhoz kísértek, és egyből megkérdezték, hogy jártunk e már itt, tudjuk-e, hogy működik a hely. A lényeg borzasztóan egyszerű: nem Michellin adagokat, de kisebb adagokat szolgálnak fel az ételekből, mint a klasszik éttermekben megszokás. Ha szerettek többfélét megkóstolni, és nem aggaszt benneteket, hogy nem egy fogással laktok jól akkor ez a hely tuti bejön nektek is.

Hibátlan ételek, biztos visszatérés!

Az ételek hibátlanok voltak. Szezonális és friss, minden íz és fűszer annyira passzolt egymáshoz. Semmi nincs túlgondolva, se túltolva. A fogásokhoz természetesen kaptunk borajánlót is, amit csalódások nélkül fogadtunk el. Az ételsorban nem voltak domináns fűszerek vagy ízek, minden fogás maga egy kompozíció. Eszméletlenül jó érzés volt érezni a közvetlenséget, a fegyelmezett lazaságot és a hozzáértést egy helyen. Nagyon régen volt vidéki étteremben ilyen élményem, biztos vagyok benne, hogy visszatérek.

Ajánlott bejegyzések