Gyöngyszem a Badacsony kapujában – a balatonrendesi Vitis Kúriában jártunk

A hétvégén megint vállunkra kanyarítottuk a nagykabátot, üresen korgó hasunkat pedig a balatonrendesi Vitis Kúria csábító ételeinek ígéretével csitítottuk el… Igazi kis gyöngyszemet mutatunk be Nektek a Badacsony kapujában!

A 71-es főúton haladva már messziről is feltűnt a Vitis Kúria – ugyanis, ha nem is éppen hollywood-i nagyságú, de nagyon hasonló táblával jelezte az étterem, hogy merre kell haladnunk. A domboldalra felérve máris ízelítőt kaphattunk a csodálatos kilátásból, melyről egész itt tartózkodásunk alatt nem tudtuk levenni a szemünket. A parkolás minden fennakadás nélkül ment: kiépített, nagyon tiszta és rendezett helyen hagyhattuk az autót, míg mi finomabbnál-finomabb ételekkel tömtük meg a hasunkat.

Otthonos Lounge

A téliesített teraszon keresztül léptünk be a lounge stílusú, kisebb belső helyiségekbe, melyek nagyon hangulatos, otthonos, ugyanakkor modern beütéssel vettek le bennünket a lábunkról. Az egész berendezés, a színek, az asztalok és a székek mind-mind egy családi nappali kényelmét árasztják – azzal a szuper ráadással, hogy hatalmas ablakokon keresztül leesett állal csodálhattuk a Balaton kék vizét!

Vitis Kúria Balatonrendes

Beszéljünk az ízekről...

Mivel nem főszezonban látogattuk meg a helyet, így nem foglaltunk asztalt – persze erre nyáron valószínűleg szüksége lesz az idelátogatóknak. A rendelésünk kissé furcsán kezdődött, ugyanis a pincér hölgy – étlap hiányában – egy tábláról mutatta meg nekünk a választékot… Ez picit visszásnak tűnt, ugyanakkor az ételkínálatban megtalálható volt mindaz a választék, amely a jobb balatoni helyekre jellemző: halak, szárnyasételek és marhahús ételek közül válogathattunk. Az étel átlagosnak mondható idő alatt érkezett meg az asztalunkra – s a várakozásoknak megfelelően korgó gyomrunkat is elhallgattatta. Bár falatozásunk során nem láttunk külön a gyerekeknek kialakított sarkot, természetesen apróságokkal is látogatható, s a higiéniára, tisztaságra sem lehet panaszunk. Sőt – ami sajnos ritka – a Kúria akadálymentesített is, így mozgáskorlátozott személyek is bátran látogathatják!

Piszkos anyagiak

A Vitis Kúria ár-érték aránya abszolút korrekt sávban mozog: nem mondható olcsónak (sőt, inkább erős közepes árkategória), ugyanakkor teljes mértékben úgy éreztük, hogy valóban értéket kaptunk a pénzünkért. A kiszolgálás kedvessége, az ételek, a helyiségek berendezése nagyon kellemes hangulatba ringatott minket – a panoráma pedig egyszerűen megfizethetetlen!

Ajánlott bejegyzések