Kincskeresés a Balaton legjobb piacán – A Tihanyi Piac Placc csodái

A Tihanyi Piac Placcot már említettük nektek egy korábbi listánkon: a ,,nagyon érdemes meglátogatni, ha erre jártok” kategóriába soroltuk a legjobb balatoni piacok között! Úgyhogy saját tanácsunknak megfelelően így is tettünk: egy délelőtt bebarangoltuk a színpompás és nyüzsgő helyszínt. Tartsatok velünk!

A Tihanyi Piac Placc árusai először 2013 augusztusában gondoltak egy nagyot, és kitelepültek a tihanyi kompkikötő melletti füves-fás térségre. Az ötlet olyan jól sült el – és akkorává nőtte ki magát az esemény – hogy nem csak a Balaton mellett nyaraló turisták, hanem a külföldiek is nevezetességként tartják számon, valamint a déli partról is rendszeres járat indul a szombaton 9 és 14 óra között megtartott piacra.

Mitől különleges a Tihanyi Piac Placc?

Előre leszögezzük: ez nem egy átlagos piac, amin gyümölcsöket és zöldségeket tudsz vásárolni (persze azt is tudsz!). Ez a helyi termelők piaca, amin a legautentikusabb kézműves termékeket is be tudod szerezni. Láttunk befőtteket, lekvárokat, csiliszószokat, füstölt húsokat, sajtokat, szalámit és savanyúságokat – hogy csak a felszínét kapargassuk a finomságoknak. És persze vásároltunk is: egy sütőtökkrémes csiliszószba szerettünk bele, aminek az íze, hát… sajnos nem tudjuk leírni, mennyire jó volt!

Tihanyi piac placc

Kell valami régi…

Természetesen nem csak gasztronómiai különlegességeket csodáltunk, hanem körbejárva a Placcot bepillantást nyertünk a bőrművesek, a kézművesek, grafikusok és rengeteg képzőművész munkájába is. Rengeteg régiségárus is kipakol a Tihanyi Piac Placcon és ha őszinték akarunk lenni: a retro cuccok között turkálni az egyik legjobb dolog a piacozásban!

A jó másfél-két órányi kutakodás után a büfé felé vettük az irányt – merthogy arra is gondoltak, mi van, ha megéhezik-megszomjazik az idelátogató. A büfé kínálatában biztos, hogy mindenki talál kedvére valót, a megvásárolt ételekkel pedig helyet foglalhat a hangulatos, virágokkal és növényekkel körbevett pergola alatt, hogy pihenés közben is szemmel tudja tartani a forgatagot.

Gyertek, gyertek!

Összességében csak tanácsolni tudjuk, hogy látogassatok el ide: az árusok valóban gondoskodnak a magas színvonalról, rendkívül kedvesek, a termékek magas minőséggel és bírnak és egy fizetős parkolóban ugyan, de árnyékos helyen a parkolás is megoldott. A Piac Placc ugyan egy kicsivel az átlag feletti árkategóriába esik, azonban mindenképpen megéri – ráadásul egy jó piacozó biztos, hogy talál kedvére való akciót is! 😉

Ajánlott bejegyzések