Strandolni télen? Irány a Szigligeti téli strand

Oké, a tél hivatalosan már elmúlt, de azért még messze vannak a bikinis napok. A téli strand hallatára felkaptuk a fejünket és azonnal éreztük a bizsergést: ha valamit, akkor a szigligeti téli strandot mindenképpen meg kell látogatnunk, hogy leteszteljük nektek! 

Téli strand helyett egy kis csalódás....

Úgyhogy nyomban kocsiba is pattantunk – és bár fürdőruhát ezúttal nem vittünk magunkkal – a korinkra annál inkább figyeltünk, hogy ne hagyjuk otthon. Kicsit csalódottan vettük tudomásul, hogy idén maga a téli strand, amit a helyiek tavaly is megcsináltak – a szaunán kívül egyáltalán nem üzemel. Persze ennek ellenére nem lógattuk sokáig az orrunkat, hanem elindultunk felfedezni a korcsolyapályát, ami ebben az évben a vár alatti parkolóban kapott helyet. Az odajutás így legalább könnyen és zökkenőmentesen folyt.

Nem csúszott a dolog.

Lelkesedésünk a belépőjegyek kifizetésekor már megingott kissé, és a pálya állapotának láttán sem lett jobb kedvünk: a jég sok helyen vizes volt, a felszín pedig egyenetlen, annak ellenére, hogy a terület egyáltalán nem volt karbantarthatatlanul nagy. Mi azonban nem adtuk fel: jégre pattantunk, és máris igyekeztünk minél több kört róni – mégiscsak itt vagyunk a szigligeti vár árnyékában –, de sajnos a zene sem szólt, így egy idő után kezdett unalmassá válni a dolog.

Kemencés pizza forralt borral

Pár kör után a hideg, na meg korgó gyomrunk a korcsolyapálya mellett álló sátrak felé vezetett minket, ahonnan a tea és forralt bor mellett kemencés pizza illatát is fújdogálta felénk a szél… Aminek elég borsos ára – szintén nem állt összhangban a kapott élménnyel. A talponálló egyébként kellemes hangulatú volt, a mosdók a mobilvécék ellenére viszonylag tiszták, azonban nem időztünk sokat Szigligeten.

Összességében sokat elvett az élményből, hogy a jég egyáltalán nem volt élvezhető a pályán, a belépő, az ételek és az italok túlárazottak voltak – s látszólag ezt nem csak mi gondoltuk így, hiszen a korcsolyapályán péntek délután ellenére nem sok ember lézengett. Pedig mennyivel többet is ki lehetne hozni a vadregényes Szigligeti vár alatt fekvő jégpályából

Ajánlott bejegyzések