Romantikus programok a Balatonon

Bár a nyár tüzes napjai már réges-régen mögöttünk vannak, a romantika heve nem hagyhat alább a hűvös napok beköszöntével sem. Hol érdemes andalognunk kedvesünkkel a Balaton környékén és melyek a legromantikusabb helyszínek? Összeszedtünk Nektek 7 + 1 látnivalót, melyekhez ellátogatva garantáltan elmerülhettek a szerelemben!

1. Balaton szíve szobor – Zamárdi

Ha igazán romantikus helyszínre vágysz, ennél keresve sem találhatsz jobbat. A pálkövei bányából származó vörös homokkő szobrot 2012 júniusa óta csodálhatják meg az idelátogatók. A Balaton Szíve tér nem csak szépségével nyűgőz le, hanem természetesen utalni is akar valamire: a minden évben megrendezett Balatoni Játszadalom rendezvény során a vízben sok száz ember fogja meg egymás kezét – s természetesen mindezt szív alakban állva! A tökéletesen Instagram fotók mellett természetesen egy lánykéréshez is tökéletes hátteret nyújt…

2. Hegyes-tű

Képeken már ezerszer láthattad – de jártál is a Hegyes-tű tetején? A tanúhegy Monoszló és Zánka között, a Káli-medence peremén nyúlik a felhőkig, s pazar kilátást biztosít azoknak, akik vállalják a fáradtságot, s megmásszák. Évmilliókkal ezelőtt tűzhányóként működött, s ennek mai napig látványos nyomai vannak. Ha az aktív pihenés kedvelői vagytok, ez a tökéletes randihelyszín számotokra! Hiszen ki ne akarna egy rég kihunyt tűzhányó belsejében kézenfogva andalogni?

3. Szerelmesek Hídja – Balatonvilágos

Más néven a Sóhajok Hídjának is nevezik, az azonban biztos, hogy igazán romantikus kis hiedelem fűződik hozzá! A híd korlátját szerelemlakatok díszítik, s az ősi hagyomány szerint, ha egy pár lakatot helyez el egy láncon vagy kerítésen, akkor szerelmük örökké fog tartani. A híd tetején olvasható szöveg pedig csak megerősíti ezt a hitet: ,,Az itt fogant szerelem múlhatatlan.”

4. Lakatfal – Keszthely

Ha már a lakatoknál tartunk: ha igazán biztosra szeretnétek menni, hogy szerelmetek múlhatatlan lesz, akkor a keszthelyi Babamúzeum fala előtt is kattinthattok egy nevetekkel ellátott zárat. Biztos, ami biztos!

5. Szerelem lépcső - Badacsonytördemic

Ismertebb nevén a Bujdosók lépcsője az országos Kéktúra útvonalán található, s igazi kihívást jelent az aktív pihenés kedvelőinek. 464 lépcsőfoka tetején csodás kilátás várja azokat a szerelmeseket, akik nem adják fel út közben. Természetesen nem kell egyszerre megmászni ezt a sok lépcsőfokot: akár egy szerelemben, itt is vannak különböző állomások – pihenőhelyek – melyeken kifújhatjátok magatokat. Felérve pedig biztosan elcsattan egy győzedelmes csók!

6. Naplemente-vadászat

A Balaton környékén számos kilátó vár arra, hogy felfedezzétek a csodás panorámát. Öltözzetek melegen, csomagoljatok forró teát – vagy akár egy kis forralt bort a termoszba és irány a horizonton lebukó aranyló napocska (ha szerencséd van, akkor a királyfi el is lovagol veled hófehér szőrű paripáján). Nem szokványos randiötletnek tökéletes választás!

7. Strand – Hévíz

Igen, jól látod: nem csak nyáron strandolhatsz a Balaton mellett: a forró hangulat érdekében Hévízre is érdemes ellátogatni! A Hévízi-tó 30 fok feletti gyógyhatású vizében akár a legnagyobb télben is csobbanhattok. Nincs is romantikusabb, mint egy forró fürdő, miközben körülöttetek hullanak az arany és bordó őszi falevelek…

Hévíz téli strand

7 + 1. Ha odavagytok a gasztronómiáért…

… akkor a csopaki dűlő éttermeinél nem is kell jobb helyeket keresnetek. A finomságok mellett a borvidék és a balatoni kilátás adja meg a romantikus alaphangulatot. Ha pedig inkább szabadtéri kalandokra vágynátok, akkor látogassatok meg egy őszi gasztro-fesztivált: számos bortúra, szőlőhegyi piknikek, liba-napok, valamint disznótoros és kolbásztöltő versenyek között válogathattok a hűvös hónapokban is!

Ajánlott bejegyzések