Romantikázz a festői OliverLuxban – Valentin napi szállás tippünk

Luxus, romantika, bor, szauna –  még, ha a Valentin nap ősellensége is vagy, erre biztos Te sem mondanál nemet. A Valentin napnak nem, nem, nem kell feltétlenül a szivecskés lufikról és csöpögős romkomokról szólnia, sőt! Sokkal jobb, ha inkább csak úgy, a naptáról függetlenül megszervezed a tökéletes randevút, ami véletlenül pont Valentin napra esik. Mustráztunk egy kicsit, és megtaláltuk a tökéletes helyszínt ehhez, ami szerintünk nem más, mint az OliverLux Aparthotel Tihanyban.

Szoba kilátással - naná, hogy romantikus!

Amit a legjobban megszerettünk a szállásban, az a felejthetetlen kilátás: a csodálatos Balaton parttól mindössze 50 méterre fekszenek az apartmanok, közvetlenül a Tihanyi Apátság lábánál. A lenyűgöző kilátást nem csak az erkélyről, hanem a franciaágyas hálószobából és a nappaliból is élvezhetők, így szerelmeddel a takaró alól sem kell kijönnötök, hogy gyönyörködhessetek a hullámokban.

Ha mégis kidugnátok az orrotokat, saját, privát szaunában izzadhattok, ugyanis minden apartmanhoz tartozik egy különbejáratú melegedő. Ha pedig megéheztek? Van szobaszervíz. Minket a sushi szervíz kilóra megvett, imádtuk. Finom, jól elkészített és tálalt sushi tekercseket kaptunk egyenesen a szobánkba.

A reggeli kosárkáról ne is beszéljünk! Ezt mi imádtuk, a reggelit konkrétan aranyos kis kosarakban készítik nektek össze, és tényleg nem maradtok éhesek, mert van benne minden.

Tihanyi panoráma

Luxus Valentin napra, egy csipet lánykéréssel

Jó. Akkor még egyszer: tudjuk, hogy nem mindenki Valentin nap rajongó. De most komolyan! Te nem örülnél neki, ha egy kicsit kikapcsolódhatnátok a szerelmeddel luxus környezetben? A Valentin-nap épp erre igazán jó alkalom. Ilyenkor bűntudat nélkül kiszakadhattok a hétköznapok mókuskerekéből, s végre csak egymásra tudtok figyelni a párunkkal. Ehhez persze igazán festői környezet is dukál: ha mindezt összeadjuk, akkor az OliverLux bizony tökéletes választás arra, hogy megünnepeljétek szerelmeteket!
Ha pedig van egy titkos terved ( nevezetesen egy lánykérés… ), ezen a szálláshelyen minden megvan, hogy a lánynak esélye se legyen nemet mondani. A Valentin napi csomagban gyönyörű virágokkal, apró virágszirmokkal és gyertyákkal díszítik fel a szobát, valamint egy üveg bort is bekészítenek nektek, hogy tökéletes legyen a meglepetés. A gyűrűt és a bátorságodat viszont ne felejtsd otthon, a szálloda azzal már nem tud szolgálni:D Az OliverLux csapata már több lánykérésnél is bábáskodott, s hidd el: ilyen ajándékkal a meglepetésnél már csak az öröm lesz nagyobb. Ráadásul örökké emlékezetes élmény marad, s bátran mesélhetitek a barátoknak is!
A luxuskörnyezet pedig adott – lesd meg, melyik apartmant választanád a romantikus estére: www.oliverlux.hu

És, ha már Tihanyban vagytok van még itt más is

Azt mondtuk a cikk elején, hogy Valentin nap helyett csak egyszerűen „tökéletes randizzatok”. Na már most. Tihanyban a Sport Terraceon a randik randija vár titeket. Egyébként ez a helyszín konkrétan 20 lépésre van az OliverLuxtól, így nem is kell sokat sétálnotok.  Amellett, hogy tényleg baromi jó a konyhájuk, még a szórakozásnak is jut hely náluk. A srácok szinte minden ünnepre kitalálnak valami különleges attrakciót, és most sem kellett csalódnunk. Ugyans február 11-13-ig a Sport Szerelmesei hétvégét tartanak.

Lesz:

  • Csókkapu
  • Szerelmesek Iglooja finom ebéddel
  •  Na meg persze szerelmetes hangulat

 

Na, kinek jött meg a kedve? 

A Valentin nap története

A Valentin-nap kialakulásáért egészen a 14. századig kell visszaröppennünk: a keresztény eredettörténet szerint ugyanis ekkor vált Szent Bálint, a Terni püspök a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé. A legenda először Angliában és Franciaországban terjedt el, mely szerint II. Claudius császár idején Bálintot halálra ítélték keresztény hite miatt. A püspök azonban mielőtt meghalt volna, hite erejével visszaadta börtönőre vak leányának a szeme világát. A kivégzés előtt – melyet február 14-re tűztek ki – a lány egy búcsúüzenetet kapott, melyen így hangzott az aláírás: ,,A Te Bálintod.”. A Bálint-napi üzenetküldés eredete tehát korántsem az amerikai filmekből érkezett el hozzánk…
A történethez hozzátartozik, hogy a legenda szerint halála előtt a püspök folyamatosan esketett meg jegyespárokat a keresztény tanítások szerint, valamint a katonáktól sem tagadta meg a házasság szent kötelékét – akiknek nem lett volna szabad feleséget venni maguk mellé. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival, s ezért a hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek.

Ajánlott bejegyzések