Luxus a Balaton parton – az OliverLux Aparthotelben jártunk

Szállást keresni nem könnyű – főleg a Balatonnál. A kínálat nagy, a képek pedig nem mindig adják vissza a valóságot. Na nem így van ez a tihanyi OliverLuxban. Spoiler: még jobb, mint a képeken.

Júniusban pár napot Tihanyban töltöttünk, és a Balatontól 50 méterre fekvő OliverLux Aparthotelben szálltunk meg. A hely már a megérkezéskor levett a lábunkról, hiszen könnyen megtaláltuk és privát, rendszámfelismerős parkoló tartozik a szálláshelyhez, ahol mindig van elég hely a vendégeknek. Ez már önmagában is egy rendkívül nagy előny, hiszen így nem kell a recepcióra szaladgálni érkezéskor, és a helyért folyó harcokat is megússza az ember.

OliverLux

Egyszerű és gördülékeny

A check-innel sem volt gondunk. A recepción jeleztük, hogy 6 óráig nem érkezünk meg, ezért az online check-int vettük igénybe. Megoldották az apartmanba való bejutásunkat is, minden zökkenőmentesen ment. Bár mindenhol így menne!

Mi a legfelső szinten kaptunk apartmant, ami épp az út mellett helyezkedett el. Először megijedtünk kicsit ettől, ám aggodalomra semmi okunk nem volt, hiszen a járművek zajából semmit nem lehetett hallani. Az apartmanok rendkívül jól szigeteltek, konkrétan semmi nesz nem szűrődött be. Tényleg nagyon békés kis szálláshely ez.

Hagyd otthon a kotyogóst - ilyenek a luxus apartmanok

Az OliverLux minden apartmanjában 2 hálószoba, egy nappali-konyha, egy szaunás fürdőszoba , mellékhelyiség és egy Balatonra néző erkély vagy terasz található. Tehát elég tágas akár egy egész családnak is. A szauna óriási bónusz, hiszen nincs is jobb annál, mint egy kis privát izzadással kezdeni vagy zárni a napot. A szálláson mindent megtaláltunk, ami a nyaraláshoz szükséges lehet: hajszárító, törölköző és tökéletesen felszerelt konyha. Szintén hatalmas plusz pont a Nespresso kávégépért, amihez kapszulákat is kaptunk. Nálunk a nyaraláson a kávé mindig probléma, nagyon jó volt, hogy nem kellett magunkkal cipelni a kotyogóst.

A kedvenc helyem az apartmanban mégis az erkély volt. Én személy szerint nem tudok betelni a Balaton látványával és hiszem, hogy sokan vannak ezzel így. A kényelmes teraszbútoron pedig tényleg nagyon jó volt csak bámulni a hullámokat.

Természetesen a reggelit is az erkélyen fogyasztottuk el, ami kis kosárban érkezett. A kosárért csak a recepcióig kellett elsétálni és telepakolták mindenféle finomsággal. A meleg péksütik között találtunk édeset és sósat egyaránt, minőségi felvágottat, lekvárt, zöldségeket, gyümölcsöt és tejterméket is. Bőven jól laktunk, semminek nem éreztük a hiányát.

Sushi a szobádba - prémium szolgáltatások

A legtöbb apartmanhoz nem kapsz semmilyen plusz szolgáltatást, de itt más a helyzet. A szálláshoz hotelszolgáltatások járnak, mégsem kell egy kicsi, franciaágyas szobában nyomorogni. Az erős, szélessávú internet alap, így a távmunkával sem lehet gondod. Bár azért mi azt javasoljuk, hogy ezen a csodás szálláson inkább pihenj, a munkát hagyd otthonra😊
A szobaszervízből bort és akár sushit is rendelhetsz az ajtódhoz, de más finomságokból is válogathatsz. Az ételeket egyébként a szomszédos Sport Terrace biztosítja, ahova amúgy is érdemes betérni.

A szálláson mindemellett kerékpárkölcsönző is működik. Az OliverLux saját kerékpárflottája kedvező díjakkal és felszerelt kerékpárokkal biztosítja, hogy két keréken barangolhasd be a félszigetet. Ezen kívül, ha hosszabb időt tartozkodnál a szálláson, a mosási lehetőség is biztosított.

A szállás teljes mértékben baba és gyerekbarát, az épülettől pedig alig 50 méterre egy játszóteret is találtok.

Összességében azt kell mondanom, hogy a luxus jelzőt a szálláshely abszolút kiérdemelte. Mi felvettük a „kedvenc szállásaink” listánkra, és ha a Balatonra megyünk nyaralni, újra a tihanyi OliverLuxot választjuk majd.

Ajánlott bejegyzések