Nem csak egy szelet desszert, hanem igazi életérzés is?
– A badacsonyi La Tène Desszertműhely és Kávéházban jártunk!

A sok-sok finomság után, amit már eddig is kóstoltunk nektek, most igazi desszert- és kávékülönlegességre fájt a fogunk – nekivágtunk hát, hogy mindent megtudjunk a badacsonyi La Tène Desszertműhely és Kávéházról!

Nem tudjuk elhallgatni előletek, hogy nagy rajongói vagyunk a friss croissant-oknak, a reggeli süteményeknek (ez a nap legfontosabb étkezése, nem igaz?) és az újhullámos kávéknak… így amikor meghallottuk, hogy a La Tène nem csak ezekkel, de costa rica-i kávéval, kézműves fagylalttal, és ráadásul mosolygós arcokkal vár a Balaton partjától néhány száz méterre – alig bírtuk visszafogni magunkat!

Irány Badacsony és a La Tène

La Tene Badacsony

Elég könnyen elértük a Badacsony szívében fekvő kis kávézót, és természetesen rögtön a kínálatot kezdtük böngészni. Bár előzetes kutakodásaink alapján kicsit nagyobb választékra számítottunk, azért így is mindenféle helyben készült csörögefánkot, croissant-t, cookie-t és brownie-t találtunk a pultban, és persze a hagyományos sütemények sem maradhattak le a listáról. Rendelésünket elég hosszú sorban állás után tudtuk csak leadni, majd sorszámunkkal és kis tálcáinkkal elfoglaltuk helyünket a kellemes kávézóban. 

A nem túl nagy helyiség elegáns, modern és letisztul berendezést kapott, viszont gyereksarkot nem alakítottak ki, így ilyen szempontból nem oszthattuk ki a La Tène-nek a gyerekbarát címet. Azonban a személyzet rendkívül kedvesen fogadott minket és a helyiségek tiszták, rendezettek voltak így erre egy szavunk sem lehetett!

Apróságok

Miközben várakoztunk a finomságokra, észrevettük, hogy egy sarokba pakolt polcon levendulás szörpök, kiegészítők, emléktárgyak és egyéb kézműves termékek kaptak helyet – természetesen ezt közelebbről is meg kellett néznünk! Végül azonban a balatoni mércével mérve is drágának számító apróságokból semmi nem vándorolt a zsebünkbe…

La Tene Badacsony

Vigyázz, kész, sütizés!

Mivel vasárnap látogattuk meg a helyet, édességeinkre elég sokat kellett várni, azonban ez kifizetődni látszott. A sütemények tényleg mennyiek voltak – és abszolút elmondható, hogy érezni rajtuk a kézműves termékek minden egyes jellegét!
A fizetéskor azonban kissé meglepődtünk: bár a balatoni árakhoz hozzá vagyunk szokva, egy cukrászsütemény legalább 1000 Ft, a péksütemények darabja 7-800 Ft-ot kóstált – így nem igazán mondható olcsónak a hely.

Ennek ellenére egy látogatást mindenképpen megér, ha Badacsonyban jártok – kreatív ízek és extrán finom kávé vár rátok!

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ajánlott bejegyzések