Gyerekprogramok a Balatonon

A karácsony után a felnőttek legszívesebben hetekig csak pihennének, azonban gyerekekkel nem ilyen egyszerű az élet – sosincs megállás! Most olyan programokat szedtünk csokorba Nektek, melyek garantáltan lekötik a gyerkőcöket, így szülőként legalább egy picit elengedhetitek magatokat, miközben a legkisebbek felhőtlenül szórakoznak.

Hello város játékos applikáció – Siófok, Balatonfüred

Nem kell hozzá más csak egy mobiltelefon, a Hello város applikáció és a Google Maps! Állítsd a térképes közlekedést gyalogos üzemmódra és máris indulhat a kétórás kirándulás, melynek során minden egyes ponton egy izgalmas feladat vár. Ha megoldottad a rejtélyt, az alkalmazás máris kijelöli következő helyszínt, ahova menned kell – így egész Siófokot bebarangolhatod, és az izgalmas játék közben rengeteg dolgot megtanulhatsz a város történelméről. Itt kicsivel több, mint száz éve még mocsár volt? Akkor mégis mi tette ezt a várost olyan vonzóvá, hogy az 1930-as években egyik filmjében már egy siófoki vitorlásról ugrott a vízbe Jávor Pál, hogy kimentse szerelmét, és az 1960-as években itt nyaralt a perzsa sah a teljes táncosnői háremmel? Erre, és még sok más látnivaló érdekességeire is fényt deríthetsz a séta alatt… Ezt egyébként Balatonfüreden is kipróbálhatjátok!

Jégpálya a várudvaron – Szigliget

Bizony, a varázslatos várudvaron még mindig várják a korcsolyázni várókat. A gyerkőcök alaposan kifáraszthatják magukat, miközben az ország legszebb panorámájú pályáján siklanak körbe-körbe. Nektek pedig már nem lesz más dolgotok velük, mint egy forró tea és kürtőskalács után ágyba dugni őket!

Szigliget Jégpálya

Játékmúzeum – Keszthelyi gyerekprogram

Igen, a gyerekek imádnak játszani – legszívesebben egész nap mást sem csinálnának. (Valljuk be, felnőttként irigykedünk is rájuk emiatt kicsit…) Éppen ezért biztos, hogy imádni fogják a keszthelyi Vidor Játékmúzeumot, mely közel 300 négyzetméteren, több, mint 10 000 darabos gyűjteménnyel büszkélkedhet. A kiállításban a játékok négy nagy típuscsoportot alkotnak: az eszközös, a mozgásos, a párválasztós, és a szellemi játékok csoportját. Ugyanakkor a játékmúzeum tárgyaival nem a poros, elavult, régi világot szeretné elénk tárni, hanem kimenteni belőle azt, amire napjainkban is szükségünk van: az együtt szórakozásra és az élményszerűségre!

Állatok minden mennyiségben

Nem kell attól tartani, hogy mostanában a kinti programoknál túlságosan hideg lenne, éppen ezért egy állatsimogató is szuper élmény lehet a gyerekeknek. Ha a Balaton környékén járunk, akkor már érdemes beiktatni természetesen a Veszprémi Állatkertet is, de a szabadtéri simogatók és rezervátumok ilyenkor is kellemes kikapcsolódást nyújtanak. A gyerkőcök a fenyvespusztai vagy salföldi állatsimogatóban, a zalakarosi Bivalyrezervátumban vagy a keszthelyi Festetics Állatparkban ismerkedhetnek a természettel. A Balatonedericsi Afrika múzeumban a felnőttek is számos új dolgot tanulhatnak, de a Rádpusztai Élménybirtok is kellemes meglepetés lehet.

Ha végképp elromlana az idő, és már a környék összes csacsiját és kiskecskéjét megsimogattátok, akkor nem maradt más hátra, mind fedél alá húzódni. Tavaly adták át ugyanis az egyik legnagyobb és legmenőbb játszóházat, az alsópáhoki Bobo Fun Parkot, mely számos akcióval, és január 23-án még egy téli kupa versennyel is várja a látogatókat!

Ajánlott bejegyzések