Csak egy kör? – A 211 km-es NN Ultrabalatonon jártunk

Idén már 16. alkalommal rajtolt el az Ultrabalaton, Közép-Európa leghosszabb futóversenye! Természetesen nem hagyhattuk ki az eseményt – külön szorítottunk Erős Tibornak, aki egyéni futóként a BalatonTraveller és az OliverLux támogatásával rugaszkodott neki a távnak!

Az Ultrabalaton idén is egyaránt várta profi és elsőbálozó látogatóit: egyéni, 2-3-4 fős, csapatverseny, valamint biciklis és kísérő kategóriákban is nevezhettek az érdeklődők. Bár a verseny egyetlen körből állt – az az egy kör 211 kilométernyi állóképességet és kitartást követelt a részvevőktől, ugyanis az egész Balatont megkerülő távról van szó!

A BalatonTraveller és az OliverLux színeiben…

A futást hosszú felkészülés előzi meg, és nem csak a fizikai állóképesség lehet döntő, hanem a mentális összeszedettség is extrém fontos! Erős Tibor épp ezért az NN Ultrabalaton egyik hősének számít, hiszen egyedül nézett farkasszemet a – valljuk be eléggé ijesztő – 211 km-es távval.

Vigyázz, kész, rajt, UltraBalaton!

A futók pénteken, szombaton és vasárnap is elstartolhattak a Balatonfüredről induló versenyen. Az esemény szervezése olajozottan zajlott: nem véletlen, hogy idén már 16. alkalommal csábította a Balaton köré a sport szerelmesit és a laikus érdeklődőket egyaránt. A kényelem és a biztonság is fontos szerepet játszott: a futók a Balaton körül kanyargó bicikliúton teljesítették a távot, így ők sem zavarták az autós fogalmat – és az autósok sem őket.

A sportolók természetesen nem voltak teljes mértékben magukra hagyva: egyrészt biciklis kísérők is nevezhettek egy-egy versenyző mellé, másrészt a pálya különböző részein ellenőrzőpontokon is felügyelték a megfelelő haladást. Vízzel, sportitalokkal, gyümölcsökkel és egyéb ropogtatnivalókkal várták a 45 frissítőpont valamelyikén feltöltekezni vágyó futókat. Ilyenkor mindenki alaposan odafigyel az elvesztett folyadék és kalóriák pótlására!

Fuss, Forest, fuss!

A verseny hangulata pedig egyszerűen szuper volt: mosolyogva figyelhettük, ahogy a sport és a futás összehozza a világ minden sarkából ideérkező embereket! Régi futóbarátok, nemzetközi versenyeken találkozó sportolók ölelkeztek és szelfiztek a Balaton hullámai előtt, majd vágtak neki egymás mellett az embert próbáló távnak.

A verseny lefolyása alatt természetesen rajta tartottuk a szemünket Erős Tiboron is, akit Szárszón sikerült is lencsevégre kapnunk: éppen a részidejét csekkolta le az egyik segítő óráján. Örülünk, hogy segíthettünk neki a nyugodt felkészülésben – és gratulálunk minden sportolónak, aki teljesítette a távot! Reméljük, jövőre is beszámolhatunk nektek egy újabb balatoni körről!

Ajánlott bejegyzések