A balatonlellei Gasztro Farsangon jártunk!

Épp, hogy lenyomtuk a Téli Tihanyt, most újabb helyszínt jártunk be, hogy aztán jól megmondjuk róla a magunkét! Lássuk, mivel kecsegtetett, és mit nyújtott a balatonlellei Gasztro Farsang!

Az út Balatonlelléig

Február 5-én izgatottan indultunk, hogy az idei első farsangi ünnepkörhöz kötődő gasztro-fesztivált is meghódítsuk. Balatonlelléig kitűnően el is navigált a GPS, a településen belül azonban jól esett volna, ha pár tábla – netán plakát segíti odatalálásunkat. Természetesen azért így is eljutottunk a helyszínre, ahol egy első pillantásra kellemetlenebb élmény várt: a helyszínen felállított sátor bizony nem a legújabb és legmodernebb fajtából való volt. Természetesen alapvetően ezzel semmi baj nincs – hiszen a rendezvény ettől még tökéletes lehet, azonban kiélezett esztétikai érzékem elviselt volna egy újabb modellt.

Balatonlellei gasztrofarsang sátor

Takkra pontos szervezés: ez igen!

Maga a szervezés azonban igazán óramű pontossággal történt: déltől valóban be lehetett menni a sátorba és az összes meghívott borászat és étterem jelen volt gusztusosabbnál gusztusosabb pultjainál. Miután felmutattuk védettségi igazolványunkat és megkaptuk a karszalagunkat, be is léphettünk a fedett sátorba. Mindenki szuper kedves volt – kialakítva ezzel egy nagyon-nagyon kellemes hangulatú légkört. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett: annak ellenére, hogy a sátorban elhelyezett fűtőgombák nem voltak bekapcsolva, csak az igazán fázósak hiányolhatták a melegedési lehetőséget.

A balatonlellei rendezvény ingyenes volt, így a felállított sörpadok hamar megteltek. Többnyire családok kisgyerekkel, illetve az idősebb korosztály képviselői voltak jelen. Itt meg kell említeni, hogy kissé hiányzott egy kicsiknek kialakított ,,gyereksarok”, ahol az apróságok sokkal szabadabban játszhattak volna, illetve valóban könnyedén elfoglalhatták volna magukat.

Egészen a nyitástól kezdve a meghirdetett DJ gondoskodott a megfelelő zenei aláfestésről, s a közönség igényeire figyelve folyamatosan váltogatta napjaink legjobb slágerjeit a retro zenékkel. A rendezvény moderátora igyekezett kapcsolatot teremteni a közönséggel, valamint a kiállító borászokkal, szolgáltatókkal is, így igazán közvetlen, oldott hangulat jellemezte a Gasztro Farsangot. Műanyag poharunkat megvásárolva kényelmesen körbe-körbe kóstolhattuk a legfinomabb helyi borválogatásokat is.

És akkor a gyomrom megszólalt...

Természetesen, ha már gasztro-élményről beszélünk, bizony a gyomrunk is megkordult, így alaposan feltérképeztük a pultokat, mielőtt letettük voksunkat valamelyik finomságra. Kicsit talán sokat is hezitáltunk: mivel mindegyik előre meghirdetett étterem képviseltette magát, és a szabadtéri helyszín és kitelepülés ellenére ugyanolyan tökéletes minőségben szervírozták az ételeket, mintha egy épületben lettünk volna, így a döntés nem volt könnyű. Többféle menübe is belekóstoltunk, s büszkén kijelenthetjük, hogy gyomrunk is elégedett lehetett, s a pénztárcánk sem sínylette meg a farsangolást: akár csak a széles választékban kiállított borok, a menük is elfogadható áron voltak kaphatók. A szemetesek száma – a papírtárnyérok és villák számát tekintve – egy kissé alul volt méretezve, valamint a kézfertőtlenítés lehetősége is hiányzott (mégiscsak egy pandémiás időszak kellős közepén vagyunk), azonban összeségében el lehet mondani, hogy mind a csoportos, nagyobb társaságok, az összes vendég, valamint a szolgáltatók is meg lehettek elégedve – utóbbiak nem panaszkodhattak a kevés fogyasztásra…

 

Mivel a délutánba hajolva az ember bizony fárad, ezért a kávé hiánya kissé bosszantó eleme volt az amúgy kellemes napnak. Egy helyi kávézó kitelepülése minden bizonnyal jó nagy forgalmat tudott volna lebonyolítani – ennek hiányában meg kellett elégedni az egyetlen helyen, 490 Ft-ért kapott koffeinadaggal.

Összességében tehát jóllakottan  Balatonlellén – s egy kellemes élménnyel gazdagabban távozhattunk az idei Gasztro Farsangról!

Ajánlott bejegyzések